У сиву давнину вишню називали деревом художників, поетів, романтиків і шибайголовів. Перші часто змальовували цвітіння вишневих садів на своїх полотнах, другі описували ці дерева у віршах, треті приводили під вишню дівчат, щоб ті, нанюхавшись п’янких запахів, подарували їм своє серце, а останні просто вечорами лазили по деревах, щоб набрати повні пазухи смачних плодів…
А ми думаємо, що цю ягідку ще можна вважати ягодою здорових людей. Адже вишневі плоди активно пропагують медики. Мовляв, немає кращого способу оздоровити організм, як з’їсти протягом вишневого сезону бодай зо п’ять кілограмів тих кисленьких червоненьких ягід!!!
Але тільки не поспішайте сумувати, що надворі вже осінь. Бо завершення куцого вишневого сезону ще не означає завершення споживання самої вишні.
На щастя, «Шкварка» має власне вишневе творіння. Солоденьке, в міру густеньке вареннячко з приємним вишневим ароматом, у якому “купаються” цілі шматочки червоних ягідок. Радимо скуштувати 🙂