Батько любить, аби сад був охайним та багатим на дерева. В кінці ростуть горіхи та алича, далі йдуть молоді вишні, між ними красуються черешні. Свої умовні території в саду мають, яблука та груші. Між ними, наче прикордонник, росте молодий абрикос. А далі йде територія слив. Останніх є одразу кілька видів, кожен з яких приносить плоди лише у свій відведений природою час. А кожен наступний врожай є кращим за попередній. 🙂
Сливи в нашій родині то дуже цінні фрукти, їх постійно додають до смачних літніх та осінніх компотів. З їхнім повидлом печуть торти та використовують, як начинку до вареників.
Також вдома зі сливи готують найкращі і найсмачніші у світі джеми. Старенька бабуся Юстина завжди казали, що сливи є джерелом великої кількості корисних речовин. Окрім того медики стверджують, що сливи – чи не єдині з усіх смачних фруктів є справжніми резервуарами вітаміну “Е”. А той вітамін, до слова, називають вітаміном “молодості й плодючості”, адже він уповільнює процеси старіння в організмі.
Джем від “Шкварки” – в міру солодкий, з приємною кислинкою. Саме цей джем стане смачним доповненням не лише до вашого сніданку, а й до приємного вечірнього чаювання.
А ще сливовий джем від “Шкварки” не тільки багатий на вітаміни. То є джем, який готують виключно зі свіжих і достиглих слив. А ще це джем, який нагадує дитинство. Особливо коли його просто їсти ложкою. 🙂