Ковбаса від діда Миколи з гірчицею

Сиров'ялена ковбаса з гірчицею

Як і знаменита Columbia Pictures, “Шкварка” сьогодні представляє!.. Ну, а якщо серйозно, то просто нагадує про нашу “Ковбасу від діда Миколи” з гірчицею із Зарічного.
Ми недарма згадали назву цього населеного пункту на Рівненщині. Адже в цьому містечку наш кум Юра Мацерук змалку опановував мистецтво приготування смачної пальцьопханої. І саме в Зарічному, можливо, навіть в ці хвилини, під стріхою діда Миколи якраз дов’ялюється чергова партія ковбаски з гірчицею.
Рецепт цієї ковбаси, до слова, належить мамі діда Миколи – бабці Прусі. А відтак можна сміливо стверджувати, що ковбасу з гірчицею у цій родині роблять вже добрих декілька десятків років.
З дитячих спогадів нашого кума ми дізнались, що гірчиця на Поліссі колись росла чи не в кожної доброї ґаздині просто на городі. Тому зернятка цієї рослини додавались майже до кожної страви. Згодом в його родині гірчицю почали додавати і в ковбасу. Сусіди, звичайно ж, кулінарних вигадок бабусі Прусі не схвалювали, але просто не могли заперечити, що з додаванням маленьких жовтих зерняток смак ковбаси став більш пряним та різноманітнішим.
Та не сам наш дід Микола готує для Вас таку смакоту. Незмінною його напарницею під час приготування ковбаси є його дружина – Тетяна. Сам Юрко деколи любить піджартовувати, що вона робить навіть більше роботи, аніж дід Микола. Наприклад, слідкує за пропорціями спецій і м’яса, щось в ту ковбасу додає, щось забирає, а дід Микола просто слідкує за процесом. Та жарти жартами, а ковбаса у виконанні цього тандему виходить справді неймовірною.
Смакувати ж цю ковбаску радимо з легкими напоями, як то вино чи пиво, а також просимо не боятися експериментувати. Особливо, якщо хочеться доповнити власні рецепти новим унікальним смаком 🙂

Як придбати 
Ціни на усі смаколики