Парк-пікнік і Шкварка

Запах соломи, диму, кави і смачного їдла перемішались минулої суботи на центральній площі парку ім. Хмельницького. Там закривали сезон пікніків. Робили то весело і смачно. Що гріха таїти, до останнього приклались і ми. Тобто Шкварка!
Всі вже знають, а хто не вкурсі, то нагадаю: Шкварка – це гастрономічна сім”я справжніх родин зі своїми кулінарними традиціями. Тож цього разу до нас приєдналась ще одна парочка закоханих не лише один в одного, а й в кулінарію – Святослав Драбчук та Маріанна Фіртка.
Це їхні руки готували бомбезні патріотичні галушки.
Готували вони з любов”ю, а тому цілувались багатенько 🙂 Кумові Юркові було заздрісно. Все, що він міг поцілувати, то черпак, пальцьопхану ковбасу чи кума Михайла.
Цілуватись, звісно, наші куми не стали, бо ж вони – справжні хлопи! А щоб довести то – взялись готувати на вогні справжнє хлопське їдло.
Питаєте що це? Відповідаю:  закрийте очі і уявіть як в один казан летять ситна картопля, квасоля біла, квасоля червона, СМАЧНЮЩЕ м”ясце з реберцями, грибочки, морковка… все це заливають наваристим справжнім бульйончиком, який кум Юрко у передвечір готував вдома з любов”ю…. приправки до смаку …. і все це булькає поволі на вогні, набирається димку… мммм… 
Традиційна пальцьопхана ковбаса, шкварки, соси і всяка-всяка смакота від Шкварки тішила людей безмірно. Та родзинкою від наших кумів стала імбирно-лимонно-медова паста, з котрою готували смачнющий чай. Про неї розкажемо більше вже наступного разу, а зараз колотіть собі свій традиційний чай і дивіться що ви пропустили 🙂
Чекайте ще новин від Шкварки 🙂

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *