Журавлина

Шкварка Львів
Ця новинка є для нас вельми особливою. Либонь, мало хто знає, що кулінарний цех Шкварки – то є одна велика родина. Бо кожен, хто долучається до виготовлення нашої їжі, є або дуже близьким родичем нашим кумам, або поріднився з ними вже в процесі роботи. І є в шкварчанівській команді людина, яку сміливо можна назвати родинним Нобелем.
Домашні закрутки ЛьвівНу, звісно, динаміту вона не винаходила, але такі «вибухово-смакові» продукти, як панські шкварки, домашній, курячий та індичий паштети, перепелині яйця в пікантному маринаді та заправка до борщу,– то її рук справа. Звати цю людину – Мірта Михайлівна. То є мама нашого кума Михайла. Тепер, мабуть, багатьом стало зрозуміло звідки в нього оті кулінарні ґени…
Тож сьогодні хочемо вам відрекомендувати нове творіння пані Мірти – «Журавлину». Для тих, хто не знає, ця ягода унікальна, в народі її називають прямо – «ягодою здоров’я». Антибактеріальні властивості журавлини згодяться, як профілактичний засіб від гастриту і виразки. Доведено, що люди, які регулярно споживають напої або інші страви з журавлиною, мають менший ризик отримати виразку шлунка.
Домашнє виробництво джемів Журавлина, зготована мамою кума Михайла, взагалі має подвійний ефект, якщо мислити одночасно про смак і оздоровлення. Адже, готуючи чергову новинку для Шкварки, Мірта Михайлівна вирішила відмовитися від її пастеризації, «аби з банки усі вітаміни не повискакували»!
Далі можна ще з півсотні смачних слів написати, але це все рівно нічого не дасть, бо смак цієї журавлинки просто неможливо описати, її треба скуштувати.