Рогалики з трояндовим варенням. Рецепт

Трояндове варення
У “Шкварки” вже склалася хороша традиція: куди їдемо – туди й веземо гостинці. Один з таких – рогалики з трояндовим варенням. Готувати недовго, а виглядає дуууже по-домашньому. Не зрівняється жодна печенюшка з крамниці чи супермаркету. Отож, залюбки ділимося нашим рецептиком:

  • 1/2 склянки теплого молока
  • пачечка сухих дріжджів
  • пачечка маргарину (250 г)
  • двійко яєць
  • півкіля борошна (500 г)
  • дрібка солі
  • трояндове варення (терта рожа)
  • багацько цукрової пудри

Рогалики з трояндовим вареннямНасамперед, дістаємо з холодильника маргарин, аби розм’як – так буде легше замішувати тісто. Дріжджі розводимо у теплому молоці і даємо зо 5 хвилин постояти. У мисці збиваємо два яєчка, але не самі, а з дрібкою солі. Далі даємо до них усі вище названі інгредієнти, крім тертої рожі і пудри, звісно. Тісто виходить еластичним, а місити його більше задоволення, ніж розмальовувати “Антистрес”. Далі накриваємо нашу грудку тіста плівочкою і дві години воно відпочиває. З ним і ви можете трішки відпочити 🙂
Коли час минув, беремося до самих рогаликів. Ділимо тісто на 6-8 частин і розкатуємо з них паляниці. Занурюємо у борошно ніж і ріжемо паляниці на сегменти, але не дуже тоненькі, бо начинка витікатиме. А начинка у нас – ароматна терта рожа. Доволі густе варення – ідеальне для рогаликів, бо і пахне і смакує неймовірно, а головне – не розтікається.Варення з пелюсток троянд
Кожен скручений рогалик кладемо на змащену бритванку подалі один від одного, бо вони виростають швидше, ніж сусідські діти. Духовку вмикаємо на 180 градусів, добре розігріваємо і кладемо у неї здобу на 15-20 хвилин. Щойно випічка зарум’яниться – дістаємо і тут же щедро посипаємо цукровою пудрою. Ох, і аромат стоїть на кухні! Склянка молока з рогаликом – ще той смак дитинства!