Сніданковий набір від Шкварки

Шкварка
Вирішили ми спростити життя тим, хто готує каші, яєшні, бутерброди і наплічники до школи кожного ранку. Часу і так обмаль, а вони ще й носом крутять: те не хочу їсти, а те – не буду. Аби корисна їжа була приправлена усмішкою, а не соленими дитячими слізьми, ділимося з вами тим, що готуємо своїм дітвакам. У всіх кумів діти різного віку – тож набір можна вважати універсальним, а ще – випробуваним на власних шкваркоПузиках і шкваркоМудрагеликах. Отож:

  1. Гранола. Карамелізована до хрустиків вівсянка. З медом і горішками. Про користь цього продукту писати немає сенсу. Якщо швидко бігти до холодильника за йогуртом, то можна встигнути налити його до того, як маленькі кулачки засиплять пластівці за обидві щоки.
  2. Варення з чорниці та апельсину. Все, що треба до нього, – відрізати окрайчик хліба або насмажити млинців. Млинці діти люблять – беззаперечно. Головне, аби перед сніданком не вигризали на них очі і ротик. Хоча… Ми в свої 30-ть теж любимо так побавитися 😉
  3. Домашній паштет стане сніданком вашого третього дня. Ми додаємо до нього вершкового масла і свіжі листочки тим’яну. Перекусочки з ним виходять, справді, смачненькі і легенькі – те, що треба для початку хорошого дня. Відверто кажучи, він фаворит серед нашої малечі. Найменшим намазуємо паштетик на розрізані вздовж кругленькі булочки з сезамом. (Нижче є фото, як на них ще можна виделкою малювати різні смайлики)
  4. Спробуйте одного ранку доповнити ваш курячий або овочевий бульйончик справжнім бабусиним тістом. Ми назвали його “Промінчики сонця”. Бабця Маруся, яка його робить, дуже любить свою внучку Оленку, тому готує все, як для неї рідної. Ту любов в теплій мисці ви відчуєте точно.
  5. Рієт з індички. Якщо кілька окрайчиків хліба кинути на сковорідку і засмажити їх до хрумкої скоринки, а потім провести ніжним маслом по теплому рум’янцю, то зверху неодмінно має лягти ніжний рієт з цільними кульками гірчиці. Та ніжність – доповнить горнятко теплого молока, какао чи чаю. Це навіть називати бутербродом – злочин. Хто куштував, той підтвердить, що рієт з індички – одне з найсмачніших, що могли приготувати наші куми. Ранок з ним точно буде вдалим.
  6. Варення з драпаків. Хто не знає, що це таке, то перекладу – захована у слоїчки ожина. Справжня лісова ожинка. Оладки, млинці чи просто хлібці – вирішувати вам з чим вона смакує. Головне, аби їсти її з добре помитими руками, бо спокуса макнути пальчик і облизати його – велика.
  7. Маринована шпарагівка. Це новинка, на яку ми ще навіть не виготовили етикеток. Готує її мама кума Тараса. Чесно, дітям може й не перепасти, бо дорослі її поцуплять швидше. Смакує як додаток до будь-чого, що покладете на стіл.
  8. Ну і звісно ж пастила. Енергетичні батончики, які можна порізати веселими круцьками на тарілку, млинці чи запіканку. А можна кинути у наплічник і на перерві її не стане. Смаків у нас є багато, тож вибирайте на здоров’я.
Хай ваше життя стає смачнішим і простішим з початком навчального року. Обіймаємо міцно!