Крафтовий сир тримісячної витримки. Назва походить від французького “racler”, що означає “скребти”. Раклет — це водночас назва сиру та національної страви Швейцарії. Раніше сир смажили на відкритому вогні та подавали з печеною картоплею, грибами, маринованою цибулею та солоними огірками. Сьогодні для подачі раклету використовують спеціальні настільні грилі з маленькими сковорідками. Накладаєте сир, чекаєте, доки розплавиться (а сир для раклету безумовно плавиться найкраще) і насолоджуєтеся поєднанням гарячого тягучого сиру та різних додатків.
Смакові нотки
Сир має натуральну їстівну скоринку. Так, це складніший процес, але він того вартий! Текстура характерно жовтого кольору, пружна та еластична. Смак солодко-солоний, збалансований та гармонійний. Вдихаєте і одразу відчуваєте аромат осіннього лісу після дощу. Після дегустації з вами надовго залишиться ітенсивний післясмак вершкового масла.
Як насолодитися
При нагоді радимо обов’язково спробувати страву у Раклет-стилі. Це новий незабутній досвід гастрономічних відчуттів та проведення часу з друзями. Як альтернатива — просто розплавте шматочки сиру та полийте ним додатки. Цією стравою ви точно усіх здивуєте! Ну і не забувайте про старі добрі гарячі канапки, піцу та запіканки. Цей сир однозначно створений для того, щоб його плавили.
- Географія виробництва м. Львів
Вік 3 місяці
Початкова форма кругла, шматки порізати сегментами
Молоко коров’яче
Виробник ФОП Сірак Я.Г.
Класифікація Тверді сири
Термін придатності: сири в даній категорії дозрівають від моменту виготовлення до кінцевого споживання
Вартість 84 грн за 100 грамів.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.