Палкі шанувальники «Шкварки», напевне, добре пам’ятають той день, коли в нашому асортименті з’явився «Терновий соус «5 смаків». Для тих, хто призабув або ж не в темі, ми нагадаємо, що це той соус, який був солоденьким, кисленьким, солоненьким, гостреньким і терпкеньким водночас. Ну що згадали? Віримо, що згадали, бо, якщо пробували, то таке не забувається 🙂
Вам, мабуть, цікаво чому про нього згадали ми? А тому, що трохи несподівано для самих себе знайшли йому, якщо так можна висловитися, зведену сестру. Отож, презентуємо чергову новинку від наших друзів з проекту Lubany, яка від сьогодні з’явиться в нашому асортименті під назвою «Пряна айва».
Щоб не було непорозумінь, відразу хочемо зазначити, що це не соус. Це шматочки в’яленої айви з прованськими травами, замочені в оливковій олії. Творці цього продукту нас одразу попередили, що їхня айва за смаком солодко-кисло-гострувато-солона. І після традиційної офісної дегустації, усі шкварчани з цим твердженням одностайно погодилися.
Відтак, на нашу думку, «Пряна айва» ідеально смакуватиме з м’якими і твердими сирами. Для прикладу, рекомендуємо скуштувати її з витворами наших друзів – «Сирних Мандрів» (не тому, що вони наші друзі, а тому, що смачніших сирів, аніж у «Сирних Мандрах», у Львові годі відшукати).
Також «Пряна айва» гарно ладнає з м’яском і зовсім не ображається, якщо їй запропонувати різнобарвне товариство в легкому овочевому салаті. Але майте на увазі – через багатогранність своїх смаків ця пані вочевидь захоче грати першу скрипку.
Ну, що ж смакуйте і дивуйтеся. Вперед – до кулінарних відкриттів!