Ковбаса з перцем, наче жінка з характером. Бо приборкати її під силу не кожному. Від своїх ковбасок-сестричок відрізняється не лише гострою вдачею, а й неабиякою вродою. «Червоніє, як дівка на виданні», – каже кум Михайло і кладе шматочок до рота. Кум Юрко поривається додати до неї ще хоча б малюську перчинку, але його сварить жінка, і все залишається, як є…
Зроблена наша темпераментна красуня з тих самих складників, що й традиційна пальцьопхана: тільки м’ясо, сало та спеції. А норов їй забезпечує червоний перець чилі. Це робить українську пальцьопхану трохи схожою на іспанське чорізо у латино-американському виконанні. Така ж гостра і така ж неприступна.
Ковбасу з гострим перцем радимо вживати тільки з пивом. Лише воно здатне «погасити вогонь», якщо ви трохи погарячкуєте з порцією. Що ж, буває…
Склад: М’ясна сировина (свинина знежилована нежирна вищого ґатунку, напівжирна, жирна); сіль нітритна; цукор; перець чорний; перець духмяний; лавровий лист; коріандр; паприка мелена; перець червоний гострий (чилі)