Їдемо до столиці на “Kyiv Food and Wine Festival”

Так склалося, що “Шкварка” – це проект, який не тільки вміє потішити своїх друзів і прихильників чимось смачненьким та унікальним, а ще й команда людей, які дуже люблять подорожувати. Нам неймовірно з цим підфартило, адже поєднувати приємне з корисним – це одна з фундаментальних основ справжнього людського щастя 🙂

На цих вихідних Шкварка ярмаркуватиме у Києві

На возі діда Михайла були три дошки: одна вужча і дві ширші. Ту, шо вужча, він клав наперед – то була його лавка, бо і кінь, і віз були його, а відповідно й віжки. Дві ширші дошки – то лавки для баби Насті і ще когось, хто має пишну спідницю чи то від природи, чи […]

“Раніше у кожній хаті була своя ковбаса”

Недарма ж у нас кажуть: усе нове – це добре забуте старе. На перший погляд ринок сиров’яленої продукції в Україні, здавалося б, відносно молодий. Але насправді цей гастрономічний пласт має великі традиції з глибокої давнини. І про це точно знає один із засновників «Шкварки» кум Юра Мацерук, який народився і виріс на Поліссі – батьківщині […]

Вишневий конфітюр

У сиву давнину вишню називали деревом художників, поетів, романтиків і шибайголовів. Перші часто змальовували цвітіння вишневих садів на своїх полотнах, другі описували ці дерева у віршах, треті приводили під вишню дівчат, щоб ті, нанюхавшись п’янких запахів, подарували їм своє серце, а останні просто вечорами лазили по деревах, щоб набрати повні пазухи смачних плодів…

Аджичка “Солодка парадичка”

Парадичкою на мальовничому Закарпатті віддавна називають помідори. І саме це, трохи екзотичне для львівської говірки, слівце наші куми Михайло та Юрко вирішили використати для назви свого творіння.