На цих вихідних Шкварка ярмаркуватиме у Києві

На возі діда Михайла були три дошки: одна вужча і дві ширші. Ту, шо вужча, він клав наперед – то була його лавка, бо і кінь, і віз були його, а відповідно й віжки. Дві ширші дошки – то лавки для баби Насті і ще когось, хто має пишну спідницю чи то від природи, чи […]

“Раніше у кожній хаті була своя ковбаса”

Недарма ж у нас кажуть: усе нове – це добре забуте старе. На перший погляд ринок сиров’яленої продукції в Україні, здавалося б, відносно молодий. Але насправді цей гастрономічний пласт має великі традиції з глибокої давнини. І про це точно знає один із засновників «Шкварки» кум Юра Мацерук, який народився і виріс на Поліссі – батьківщині […]

Вишневий конфітюр

У сиву давнину вишню називали деревом художників, поетів, романтиків і шибайголовів. Перші часто змальовували цвітіння вишневих садів на своїх полотнах, другі описували ці дерева у віршах, треті приводили під вишню дівчат, щоб ті, нанюхавшись п’янких запахів, подарували їм своє серце, а останні просто вечорами лазили по деревах, щоб набрати повні пазухи смачних плодів…

Аджичка “Солодка парадичка”

Парадичкою на мальовничому Закарпатті віддавна називають помідори. І саме це, трохи екзотичне для львівської говірки, слівце наші куми Михайло та Юрко вирішили використати для назви свого творіння.

Сніданковий набір від Шкварки

Вирішили ми спростити життя тим, хто готує каші, яєшні, бутерброди і наплічники до школи кожного ранку. Часу і так обмаль, а вони ще й носом крутять: те не хочу їсти, а те – не буду. Аби корисна їжа була приправлена усмішкою, а не соленими дитячими слізьми, ділимося з вами тим, що готуємо своїм дітвакам. У […]