Калина, перетерта з цукром

А у нас поповнення! До «солоденької парочки» антизастудних засобів – «Медового імбиру» і обліпихи «Щоб не пчихав» – долучилася ще одна мегакорисна українська ягідка – калина. Зібрана після перших морозів, перетерта з цукром. Ні натяку на пастеризацію. Коли йдеться про цілющу рослину, то «гріхом про таке навіть подумати». Так казали наші бабусі, так тепер кажемо […]

Терновий соус “5 смаків”

Знайомтеся – це наш новий експериментальний соус. Здатен «зірвати дах» усім, хто спробує вгадати, з чого він складається. І ми не жартуємо. У таку маленьку баночку (250 мл) куми примудрилися помістити щось солоденьке, кисленьке, солоненьке, гостреньке і, нарешті, терпкеньке водночас. Що тут скажеш – справжнє випробування для гурманів.

Обліпиха “Щоб не пчихав”

Щось зовсім ті львів’яни розпчихалися. Будьмо відверті, не оминула ця неприємність і нашу хату. Підкрався пчих спершу до татка, потім до донечки, а тепер і з мамою дружити хоче. Ми уже всією сім’єю за Миколая переживати почали, щоб він, бува, десь в дорозі не застудився.

Нам 1 рік!

Півдня намагаюсь позбирати думки, які порозліталися кольоровими шкельцями по піску спогадів. Хвилі минувшини і хвилі майбутнього почергово плюскаються, а шкельця щомиті утворюють все новий, з калейдоскопною химерністю, візерунок. Це і є, мабуть, сьогодні. Змінне, непостійне, залежне від вчора та завтра.

Піца з «Парадичкою по-римськи». Рецепт від кума Михайла

Сос «Парадичка по-римськи» – недавня наша розробка. Ми спробували упіймати останні сонячні зайчики у важких, вгодованих осінніми променями, закарпатських помідорах. Червонощокі сеньйори побралися із солодкою цибулькою, під ніжний акомпонемент тремтячої зелені тим’яну, що по-дівочому виспівує високі партії забутої італійської опери, написаної легкими напівпрозорими часниковими нотками…