Пікниця закарпатська

«Спочатку м’ясо і солонину нарізають на одинакові шматки, маринують  у папризі (паприка) з сіллю та чорним перцем, обов’язково трохи чесноку (часнику). Далі м’ясо та сало залишають в маринаді на день-два, а потім пропускають через млиниць (м’ясорубку). Далі – ретельне перемішування до однорідної маси, яка не має приставати до рук і тільки після цього її можна […]

Приправка до борщу

Ми пильнуємо, аби ґазди і ґаздині не тільки файно їли, але й файно готували. Спеціально для тих, хто невпинно ґарує і ніц не має часу на кулінарію, Шкварка створила абсолютно корисну річ – заправку до борщу. З нею зварити борщ можуть навіть маленькі діти.

Пекельний перець від Шкварки. Експеримент

Це нарешті сталося! Закарпатські фермери привезли до нашого регіону перші кілограми пекучого перцю. Днями наш кум Юрко провів кілька магічно-алхімічних дій. Заради експерименту поєднав грильований перець з чорносливом, медом і навіть калиною. Поки гадаємо, чи запускати ці екслюзивні смаки у серію…

Полум’яний ревінь

Наш другий травень дає плоди! На щастя, цьогоріч ми встигли скористатися трохи куцим сезоном румбамбару і швидкими темпами, поміж ярмарками, приготувати, а потім і розкласти по слоїчках наш уже відомий соус до м’яса – “Полум’яний ревінь”.

Ковбаса з багоном знову у продажу

Червень впевнено крокує літом, даруючи нам усю свою атракцію, як у давнину, хвацько чередуючи зливи та буревії з пекельною спекою. Чудова пора інтриги та довгоочікуваних моментів. Сам смак зібратися з друзями, сповненими надій та планів, і вирушити у подорож чи то до озера, чи то в гори, чи то до найближчого лісочку.